Gratis toegang tot 30.000+ hondenrassen namen

123tinki.com mascotte

 • De laatste stap

  Vul hieronder jouw e-mail adres in en ontvang direct gratis toegang tot 30.000+ hondennamen, hondennamen gids met tips én 9 video's van onze puppy experts!

Ik wil eerst meer informatie lezen

hondenrassen-namen

Besef je goed dat een hondennaam het belangrijkste commando is dat jouw puppy zal leren in z’n leven.

30.000 hondennamen

Je ontvangt direct gratis toegang tot 30.000 hondennamen. Gebruik handige filters om de perfecte hondennaam te vinden. Vraag direct gratis toegang aan.

Gratis videolessen

Wist je dat een hondennaam altijd moet voldoen aan 8 belangrijke voorwaarden? Vraag gratis toegang aan en ontvang videolessen over hondennamen.

Gratis hondennamen gids

Een hondennaam is hét belangrijkste commando dat jouw puppy zal gaan leren. Vraag nu toegang aan en je ontvangt deze hondennamen gids helemaal gratis.

namen-van-hondenrassen

Van een labrador retriever tot een Engelse bulldog: verschillende hondenrassen namen

Krijg jij binnenkort een puppy? Of misschien wil je heel graag een hond, maar weet je nog niet voor welk hondenras je moet kiezen. Er zijn wel meer dan 300 verschillende hondenrassen en elk ras heeft weer andere kenmerken. Zo is de labrador retriever bijvoorbeeld een echte familiehond en heeft deze een heel lief karakter. Omdat er zoveel verschillende hondenrassen zijn, hebben wij deze verdeeld in vier groepen: stoere honden, familie honden, kleine en grote honden. Als je een hondenras hebt gekozen, moet je ook alvast gaan nadenken over een naam. Je kunt voor een standaard naam als Diesel of Bella kiezen, maar er zijn ook speciale namen voor bepaalde hondenrassen. Deze namen passen perfect bij het ras van je hond. Denk bijvoorbeeld aan Bernard voor een sint bernard hond als je het simpel wilt houden. Om je wat inspiratie te geven, delen wij een aantal leuke hondenrassen namen met je. Wie weet zit jouw perfecte hondennaam erbij.

Kleine of grote hondenrassen namen

Naast stoere honden en familiehonden kunnen we ook nog een onderscheid maken tussen kleine en grote honden. Voordat je zomaar besluit of je een kleine of grote hond gaat nemen, moet je altijd kijken naar de karaktereigenschappen van het hondenras. Grote honden zijn bijvoorbeeld erg populair bij gezinnen, denk aan de hondenrassen Ierse Setter en een berner sennenhond. Deze hebben namelijk over het algemeen een beter temperament dan kleine hondjes en kunnen goed samenleven met kinderen. Veel kleine honden worden snel afgeschreven als blaffertjes, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Elk hondenras is anders en kijk daarom goed naar de kenmerken van de hond. Het is vanzelfsprekend dat je een kleine hond niet dezelfde naam geeft als een enorm grote hond. Namen als ‘’Buttercup’’ of ‘’Kleintje’’ passen beter bij een kleine hond dan een grote. Voorbeelden van hondenrassen namen voor kleine honden zijn:

 • Meiske
 • Puk
 • Rakker
 • Snuffel

Suggesties voor hondenrassen namen voor grote honden zijn:

 • Dexter
 • Ruby
 • Gozer
 • Lynn

Kom je er niet helemaal uit? Dan hebben wij een handig hulpmiddel voor je. Onze hondennamen generator helpt je met het vinden van goede hondenrassen namen. Door het beantwoorden van een aantal vragen en het invullen van jouw selectiecriteria krijg je een overzicht van verschillende hondennamen.

Vind gratis en eenvoudig de perfecte hondennaam

Gratis toegang aanvragen
Annemarie Brüning

“Ik ben er 100% van overtuigd dat jij de perfecte hondennaam voor jouw puppy gaat vinden. Niet alleen kun je kiezen uit 30.000 hondennamen, je ontvangt ook gratis de hondennamen gids én video's waarin ik uitleg waar je op moet letten bij het kiezen van een hondennaam. Besef je goed dat een hondennaam het meest belangrijke commando is dat jouw hond zal gaan leren in z'n leven. Veel succes met het kiezen van de perfecte hondennaam!”

Annemarie Brüning
Gratis toegang aanvragen